Retourneren

14 Dagen bedenktermijn

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft u na het doen van aankopen op Onderdelenexpert.nl het recht op een bedenkperiode van 14 dagen na ontvangst van het product. Binnen deze periode mag u via een ondubbelzinnige verklaring, zonder opgaaf van reden, aan ons melden dat u de overeenkomst wilt herroepen. Hierna heeft u nog eens 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. U dient zelf de portokosten voor het terugsturen te betalen. Wij verzoeken u om bij voorkeur de procedure te gebruiken, die in de volgende alinea (onder het kopje 'Retourprocedure') nader beschreven is. Verzending is altijd voor rekening en risico van de verzender. Wij storten u het volledige aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Tevens raden wij u aan het pakket degelijk te verpakken en voldoende te frankeren (bij onvoldoende gefrankeerde post worden deze kosten bij u in rekening gebracht). Na herroeping heeft u 14 dagen de tijd om het product(en) te retourneren. (Graag het formulier per mail aan info@onderdelenexpert.nl verzenden.) U mag het product(en) beoordelen zoals in de winkel. Indien u meer doet met het product(en) dan het beoordelen daarvan (om te kijken of u het product wilt houden en/of voor het beoordelen) en daardoor schade aan het product ontstaat, bent u als klant voor deze waardevermindering aansprakelijk. U mag het product(en) beoordelen/gebruiken zoals in de winkel ook mogelijk is, maar u mag het product niet verder gebruiken dan noodzakelijk om de kenmerken ervan vast te stellen. Bij ingebouwde onderdelen kunnen wij 100% waardevermindering stellen, indien er daadwerkelijk sprake is van 100% waardevermindering.

Retourprocedure

Retourneren gaat eenvoudig en makkelijk. Bij de 14 dagen bedenktermijn retourneert u op uw eigen kosten. Bij garantie of foutieve levering is retourneren echter kosteloos. Wij verzoeken u om te allen tijde uw bestelling zeer goed en degelijk te verpakken om beschadigingen te voorkomen. U vraagt de retour/herroeping per mail aan op info@onderdelenexpert.nl. U krijgt dan een retour/herroeping formulier gemaild of u kunt deze (retourformulier) hier downloaden (Europees modelformulier voor herroeping) hier downloaden. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en stuur uw retour naar ons op. Uw melding dient binnen 14 dagen na ontvangst van het product bij ons gedaan te zijn. Dit mag zonder opgaaf van reden. Wij ruilen bij defect het artikel om (indien voorradig) of storten het factuurbedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping terug op uw rekening. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Kosteloos retourneren

Bij een garantie of defect kunt u het product kosteloos retourneren. Verpakt u te allen tijde uw bestelling zeer goed en degelijk om beschadigingen te voorkomen. Wij verzoeken u het aankoopbewijs te bewaren en deze bij een retour-/garantie claim met het product mee te sturen.
Retouradres:
OnderdelenExpert
T.A.V. Afdeling retouren
Industriepark 20
5374 CM Schaijk

Originele verpakking

U dient het artikel altijd, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking te retourneren.

Uitzonderingen

- Artikelen die zijn ingebouwd en of aangesloten zijn geweest in een apparaat of gebruikssporen vertonen kunnen worden geretourneerd, maar wij kunnen 100% waardevermindering stellen, indien daadwerkelijk sprake is van 100% waardevermindering.

Heeft u vragen over de mogelijkheid tot ruiling van uw product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij verzoeken u om het artikel onbeschadigd en compleet terug te sturen.

Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 1.247 beoordelingen