Stofzuiger

Bij OnderdelenExpert bent u aan het juiste adres voor alle originele en alternatieve stofzuiger onderdelen. Alle onderdelen zijn eenvoudig online te bestellen. Alle gangbare onderdelen zijn uit voorraad leverbaar en altijd scherp geprijsd. O.A.: Zuigmonden, Filters, Slangen en pistoolgrepen vind u in deze categorie. Kunt u het onderdeel niet vinden neem dan gerust contact met ons op.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 398

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Stofzuiger

Rond 1900 werd de stofzuiger uitgevonden. De eerste 'lichtgewicht’ stofzuiger werd gemaakt door de Amerikaanse Hoover Company. Dat was in 1907 en het apparaat woog nog maar 20 kilogram. De stofzuigers werden niet veel verkocht, tot 1960 had nog lang niet iedereen zo'n apparaat. De tapijten werden meestal geveegd of buiten uitgeklopt met de mattenklopper. Een stofzuiger is een apparaat dat huisstof en kleine deeltjes opzuigt. Meestal zit er een sterke elektrische motor in, zodat lucht en daarmee stof aangezogen wordt. Het stof kan opgevangen worden in een stofzak, of van binnen tegen de buitenkant van een ronde bak geslingerd worden, zodat geen stofzak nodig is. Tegenwoordig vind u wel in ieder huishouden een stofzuiger. Tegenwoordig hebben moderne stofzuigers een (elektronisch) regelbare zuigkracht. Als het mondstuk van de stofzuiger afgesloten wordt, zodat geen lucht meer aangezogen kan worden, gaat het toerental van de motor omhoog. Dit is ook te horen, omdat het geluid dat de motor maakt hoger wordt. Dit lijkt op het eerste gezicht niet logisch: de motor heeft het 'zwaarder' en dus zou het toerental omlaag moeten gaan. Maar omdat de motor zichzelf vacuüm zuigt, ondervindt de centrifugaalpomp minder weerstand omdat er minder lucht is. En dus gaat het toerental omhoog. En het energieverbruik omlaag, wat ook op het eerste gezicht onlogisch lijkt. Hierdoor wordt de motor wel warmer omdat er minder koude lucht voorbij komt stromen om te koelen. Afsluiten van het mondstuk kan dus leiden tot het te warm worden van de motor. De hedendaagse stofzuigers hebben hier een beveiliging voor ingebouwd zodat de motor niet direct doorbrandt maar uitgaat om af te koelen.

De stofzuiger

In de stofzuiger bevindt zich de stofzuigerzak, die het vuil opvangt, zich voor de waaier en de motor. Het opgezogen stof blijft in de filter terwijl de gezuiverde lucht over de motor wordt geleid - die aldus afgekoeld wordt. Na een langdurig gebruik stapelt zich meer en meer stof op in de stofzak. De ventilator moet de lucht opzuigen door deze stofmassa heen. De te overwinnen luchtweerstand wordt dus steeds groter. Voor een goede werking is het daarom bij dit model aan te raden de stofzak geregeld en filters regelmatig te vervangen.

Kruimelzuiger

Een kruimelzuiger of kruimeldief is een klein apparaat dat in de hand kan worden gehouden. Het apparaat wordt gebruikt om broodkruimels of ander klein vuil op te zuigen. De kruimelzuiger wordt opgeladen door hem in de lader te steken die doorgaans aan de muur bevestigd wordt en verbonden is met een stopcontact.

Hygiëne, Pollen en huisstofmijt

Door de kracht van de motor blaast een gewone stofzuiger de allerkleinste stofdeeltjes weer uit. Dit kan bij mensen met allergie een probleem zijn, omdat juist het pollen en de allergenen in de lucht worden geblazen, terwijl die eerst rustig in het tapijt zaten. Zo zijn er door de tijd steeds meer filters bijgekomen, en inmiddels zijn 3 filters in een stofzuiger vrij normaal. Er zijn tegenwoordig veel verschillen soorten filters als Koolfilters of Hepa filter en Motorfilters en Luchtfilters.

Een andere bron voor allergie is de huisstofmijt (en de uitwerpselen daarvan). Met een gewone stofzuiger wordt echter maar een heel beperkt deel van de huisstofmijten uit een tapijt gezogen.

Een veel gebruikte oplossing voor deze allergieën is de centraal stofzuigsysteem.

Stofzuiger onderdelen bestellen doe je bij OnderdelenExpert.

Via onze webshop kunt u alle onderdelen voor u stofzuiger veilig bestellen en betalen met iDeal. Zo bieden we onderdelen voor o.a. Miele Bosch Siemens Philips Numatic AEG Electrolux en Nilfisk. Bijna alles is uit voorraad leverbaar. Andere onderdelen die u tevens bij ons kunt bestellen zijn onder andere:

Welkom bij OnderdelenExpert.

Wij zijn de webshop voor onderdelen en accessoires voor huishoudelijke apparatuur. In onze webshop vind u de meest voorkomend witgoed onderdelen, stofzuiger onderdelen, stofzuigerzakken, installatiemateriaal, onderhoudsproducten, gereedschappen, centrale stofzuiger materialen en toebehoren voor witgoed en keuken apparaten. Voor de beste kwaliteit witgoed onderdelen moet u bij OnderdelenExpert zijn. Doordat wij direct bij de fabriek de witgoed onderdelen bestellen kunnen wij de prijzen laag houden. Geen tussenleveranciers, rechtstreeks uit de fabriek! Soms is het lastig het juiste product te vinden. Speciale onderdelen kunnen we vaak voor u bestellen bij een van onze vele leveranciers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 1205 beoordelingen